0 Shares

Cum Lucrez

Procesul de Upcycling

0 Shares

Dupa cum se poate intui, la baza procesului de upcycling se afla dorinta de reciclare (recycling) intr-o lume baza pe consumerism si aruncarea la gunoi a oricarui produs dupa cativa ani (in cele mai fericite cazuri) de folosire.  Daca in reciclare de multe ori produsele sunt “distruse” pentru a fi folosite in alte scopuri, in upcycling produsele sunt transforamte intr-un mod creativ pentru a putea fi folosite in continuare cu aproximativ acelasi scop.

Scopul procesului de upcycling este sa transforme obiectele vechi, care in multe cazuri nu si-ar gasi locul in casele din vremurile noastre, in obiecte cu un aspect diferit, mai modern dar care sa pastreze in acelasi timp sentimentul de vintage si retro.

PROCESUL DE UPCYCLING PAS CU PAS

0 Shares
Curatarea Mobilei
0 Shares

Primul lucru foarte important, si adesea singura pregatire, este curatarea temeinica a suprafetei ce urmeaza a fi vopsita. In acest fel ne asiguram ca toata grasimea, praful, murdaria si petele adunate in timp au fost indepartate. O data cu curatarea observam si daca exista defecte care trebuie reparate.

Aleg culoarea si stilul mobilei
0 Shares

In cazul in care nu este un mobilier la comanda, in functie de forma obiectului si inspiratia de moment imi aleg o culoare sau mai multe in care sa o vopsesc. Ca stil, mobila poate sa fie finisata modern, retro, invechit, rustinc sau chiar si o combinatie intre ele. Daca mobilierul este la comanda putem discuta impreuna toate aceste detalii.

Vopsirea Mobilei
0 Shares

Folosesc de obicei 3 straturi de vopsea in functie de tipul de lemn, culoarea initiala si culoarea pe care aleg sa o folosesc.

``Aplicarea`` stilui
0 Shares

Dupa ce vopseaua s-a uscat in totalitate trec la partea mai putin “curata”, si anume “smirgheluirea”, daca vreau sa obtin un aspect shabby chic. In cazul in care vreau sa obtin un aspect mai rustic smirgheluirea este mai pronuntata. Pentru un aspect retro modern, smirgheluirea este mai redusa.

Procesul de sigilare
0 Shares

Aplic ceara transparenta pentru finisare si sigilare sau ceara de culoare inchisa pentru un aspect “invechit”, in fuctie de stilul pe care l-am ales. Pentru suprafete care pot fi supuse la o uzura mai pronuntata(scaune, mese etc) folosesc lac mat pe baza de apa care este mai rezistent decat ceara si pastreaza un aspect asemanator.

Intarirea si ``vindecarea``
0 Shares

Ceara este complet uscata si “vindecata” in 10-20 zile. Din acest motiv nu pot sa vand obiectele decat dupa ce ceara este complet intarita.

In cazul lacului procesul de vindecare dureaza mai putin(1-3 zile)

Instructiuni de intretinere
0 Shares

Ca la orice obiect de mobilier, exista un set de intructiuni de intretinere. Pentru a putea pastra acest aspect frumos si diferit este folosita ceara pentru finisare care este rezistenta, dar nu la fel de rezistenta ca si lacul. Detrimentul lacului ca finisare este ca nu va pastra aspectul fin, catifelat si mat al cearei.

Instructiuni de Folosire